Асоцијација просторних планера Србије позива Вас на предавање на тему ЗАШТИТА КЛИМЕ У УРБАНИСТИЧКОМ ПЛАНИРАЊУ У НЕМАЧКОЈ

ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ:

ЗАШТИТА КЛИМЕ У УРБАНИСТИЧКОМ ПЛАНИРАЊУ У НЕМАЧКОЈ

 nemac

Клаус ХОПЕ, Klaus Hoppe Consulting, Фрајбург (СР Немачка)

 

Клаус Хопе (Klaus Hoppe), међународни консултант у области локалног енергетског планирања из Фрајбурга (СР Немачка), боравиће у Суботици 16. априла 2015. године како би на Научно – стручном скупу „Планска и нормативна заштита простора и животне средине“, чији су организатори Асоцијација просторних планера Србије, Географски факултет Универзитета у Београду и ЈП Завод за урбанизам града Суботице, одржао предавање под називом Заштита климе у урбанистичком планирању у Немачкој.

Господин Хопе, по вокацији географ, у периоду од 1994. до 2014. био је запослен у јавном сектору у областима управљања отпадом, заштите климе и планирања снабдевања енергијом. При Градској управи у Фрајбургу (савезна држава Баден-Виртемберг) био је задужен за локалну политику заштите климе и међународну сарадњу. Од 2014. године ради као консултант за фацилитацију процеса одрживог урбаног развоја.

Више информација о његовом раду можете пронаћи овде: http://www.klaushoppe-consulting.de/english/hoppe_english.html

Гостовање господина Хопеа омогућио је ГИЗ-ов пројекат „Унапређење управљања земљиштем на нивоу локалних самоуправа у Србији који финансира Влада Савезне Републике Немачке преко Савезног министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ)

Овим путем, Асоцијација просторних планера Србије позива све своје чланове и друге заинтересоване да присуствују предавању господина Хопеа.

Подели чланак: