Асоцијација просторних планера Србије позива Вас на предавање на тему НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА ГРАД БУДУЋНОСТИ – АГЕНДА ПРОЦЕСА РАЗВОЈА НЕМАЧКИХ ГРАДОВА У ПРАВЦУ CО2 НЕУТРАЛНОСТИ

ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ:

НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА ГРАД БУДУЋНОСТИ – АГЕНДА ПРОЦЕСА РАЗВОЈА НЕМАЧКИХ ГРАДОВА У ПРАВЦУ CO2 НЕУТРАЛНОСТИ

 libe

Јенс ЛИБЕ, Немачки институт за урбанизам, Берлин (СР Немачка)

Јенс Либе (Jens Libbe), члан Немачке академије за урбанистичко и регионално просторно планирање, боравиће у Суботици 16. априла 2015. године како би на Научно – стручном скупу „Планска и нормативна заштита простора и животне средине“, чији су организатори Асоцијација просторних планера Србије, Географски факултет Универзитета у Београду и ЈП Завод за урбанизам града Суботице, одржао предавање под називом Национална платформа Град будућности – Агенда процеса развоја немачких градова у правцу CO2 неутралности.

Господин Либе, по образовању економиста и социоекономиста, од 1991. године запослен је у Немачком институту за урбанизам у Берлину као научни сарадник и вођа пројеката. У свом раду превасходно се бави темама као што су урбани инфраструктурни системи, комуналне услуге, промене институционалног оквира за пружање јавних услуга и управљање јавном комуналном инфраструктуром, спајајући истраживање и евалуацију. Има дугогодишње искуство у креирању интердисциплинарних истраживачких програма, организацији семинара и конференција (неки од њих и у сарадњи са интернационалним пројектима), као и у евалуацији програма. Тренутно се налази на месту вође пројекта “Интелигентни и мултифункционални системи за водоснабдевање и одвођење отпадних вода” који финансира Савезно министарство за просвету и науку, а такође је и члан координационог тела при Националној платформи Град будућности. Јенс Либе је члан Немачке академије за урбанистичко и регионално просторно планирање, учествовао је у раду већег броја надзорних одбора и жирија, а као предавач је гостовао на неколико немачких и европских универзитета.

Више информација о његовом раду можете пронаћи овде: http://www.difu.de/kontakt/mitarbeiter/jens-libbe.html

Гостовање господина Либеа омогућио је ГИЗ-ов пројекат „Унапређење управљања земљиштем на нивоу локалних самоуправа у Србији“ који финансира Влада Савезне Републике Немачке преко Савезног министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ).

Овим путем, Асоцијација просторних планера Србије позива све своје чланове и друге заинтересоване да присуствују предавању господина Либеа.

Подели чланак: