ОДРЖАНИ „СУСРЕТИ ПРОСТОРНИХ ПЛАНЕРА СРБИЈЕ – 2021“

Од 18. до 20. новембра, на Дивчибарама је у организацији Инжењерске коморе Србије – Извршног одбора Матичне секције просторних планера, успешно одржана конференција „Сусрети просторних планера Србије – 2021“.

Тема овогодишње конференције је била „Нови плански циклус у Републици Србији – просторно планирање и дигитализација“.

Поред представника организатора и чланова, како Матичне секције просторних планера, тако и других матичних секција Инжењерске коморе Србије, у раду конференције су учествовали и многобројни гости из Србије и земаља у окружењу, а скуп су поред осталих, поздравили и у раду учествовали и мр Ђорђе Милић, помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Дејан Филиповић, проректор Универзитета у Београду, проф. др Велимир Шећеров, декан Географског факултета у Универзитета у Београду, др Саша Милијић, директор Института за архитектуру и урбанизам Србије, проф. др Зора Живановић, шеф Катедре за просторно планирање на Географском факултету Универзитета у Београду, др Дејан С. Ђорђевић, председник Асоцијације просторних планера Србије, доц. др Александар Јевтић, председник Удружења урбаниста Србије, као и многи други, а скуп је отворила председница Инжењерске коморе Србије, Марица Мијаиловић.

О току конференције и врло занимљивим темама које су разматране, више можете видети на званичном сајту организатора скупа.

Подели чланак: