Учешће Асоцијације просторних планера Србије на 18. ЛЕТЊОЈ ШКОЛИ УРБАНИЗМА И ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА

На позив организатора, Удружења урбаниста Србије и Републичког геодетског завода, представници Асоцијације просторних планера Србије учествовали су у раду Међународне научно-стручне конференције 18. Летња школа урбанизма и одрживог развоја, која је одржана у Врњачкој Бањи од 19. до 21. маја 2022. године, под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, а уз подршку Инжењерске коморе Србије.

На отварању конференције, након уводних речи организатора и представника Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, присутнима се обратио др Дејан С. Ђорђевић, председник Асоцијације, поздравивши присутне у име Асоцијације и пожелевши организаторима и свим учесницима успешан рад, уз посебно наглашавање значаја овог скупа за урбанизам и просторно планирање у Србији.

Теме које су разматране на овогодишњој Летњој школи урбанизма и одрживог развоја су:

  • ЗДРАВИ ГРАД;
  • Е ПРОСТОР – НОВИ ИНФОРМАЦИОНИ СИСТЕМ KАТАСТРА НЕПОKРЕТНОСТИ;
  • НОВИ ОБЛИЦИ ТУРИЗМА;
  • ДИГИТАЛИЗАЦИЈА ЈАВНИХ ПРОСТОРА.

Асоцијација просторних планера Србије захваљује организаторима на позиву за учешће на скупу, уз наду и жељу да и наредних година ова традиционална конференција која увек окупља велики број урбаниста, просторних планера, геодета, као и представника многих других струка који учествују у просторном и урбанистичком планирању, буде овако успешно организована и добро посећена.

 

18 LSU - otvaranje

Подели чланак: