Одржана XVI (редовна) Скупштина Асоцијације просторних планера Србије

У петак, 17. јуна 2022. године у хотелу „Данубиа парк” на Сребрном језеру (Велико Градиште), са почетком у 18.45 часова, као једна од активности у току 9. научно-стручног скупа са међународним учешћем „Локална самоуправа у планирању и уређењу простора и насеља”, одржана је XVI (редовна) Скупштина Асоцијације просторних планера Србије.

На дневном реду је, након избора радних тела Скупштине, било усвајање Записника са Петнаесте (редовне) Скупштине АППС одржане 29. октобра 2021. године у Вршцу, као и разматрање и усвајање Извештаја о раду АППС за период октобар 2021. –  јун 2022. године, који су једногласно усвојени.

Након тога, разматран је Предлог Плана и програм рада АППС за период јул 2022. – јул 2023. године, који је једногласно усвојен. Најзначајнија активност у Плану и програму рада за наведени период је припрема и организовање прославе јубилеја – обележавање 25 година рада АППС, 45 година Смера за просторно планирање на ПМФ/ГЕФ Универзитета у Београду и 90 година од рођења проф. др Димитрија Перишића, једног од утемељивача просторног планирања у Србији и Југославији, догађај који ће АППС организовати у сарадњи са Географским факултетом Универзитета у Београду 21. октобра 2022. године, у просторијама Ректората Универзитета у Београду.

Једна од тачака дневног реда било је и доношење Одлуке о пријему нових чланова АППС. Након једногласно донете Одлуке, нови чланови АППС постали су:

  1. Љиљана Михајловић, маст. географ за заштиту жив. средине
  2. Проф. др Данијела Вукоичић, дипл. географ
  3. Проф. др Марија Маруна, дипл.инж.арх.
  4. Проф. др Џери Ентони (Jerry Anthony), Ајова, САД

Честитамо колегиницама и колегама и желимо им пуно успеха како у даљем професионалном раду, тако и у ангажовању у нашем струковном удружењу.

Kао обавеза на свакој редовној Скупштини, на дневном реду се нашло и доношење одлуке о висини чланарине за наредну годину. После краће расправе, донета је одлука да чланарина за 2023. годину и даље износи 1000,00 динара, уз поновљену препоруку руководству да се што више ангажује на обавештавању чланова у вези са плаћањем чланарине, која је један од основних прихода Асоцијације.

Под тачком Разно, осим предлога за унапређење рада Асоцијације који се односе на формирање посебног тела – организационог одбора за припрему и организовање прославе јубилеја 25 година рада АППС, изнетих информација о току досадашњих активности у вези са овим догађајем, информација о току припрема Алумнија просторних планера (активност коју води Географски факултет Универзитета у Београду), информације о активностима УО АППС на разматрању иницијативе Института за грађевинарство „ИГ” д.о.о. Бања Лука из Бања Луке, у вези са остваривањем сарадње између Института и АППС,  на пољу науке и могућности заједничког аплицирања за пројекте код ЕУ Фондова, Скупштина је једногласно подржала предлог да овласти Управни одбор АППС да донесе одлуку о додели награда АППС као једне од активности у оквиру прославе јубилеја 25 година рада АППС и 45 година Смера за просторно планирање на ПМФ/ГЕФ Универзитета у Београду.

2022-06-17 Skupstina APPS

Подели чланак: