ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ЈАВНОЈ РАСПРАВИ О ПРЕДЛОГУ НАЦИОНАЛНЕ АРХИТЕКТОНСКЕ СТРАТЕГИЈЕ ЗА ПЕРИОД ОД 2023. ДО 2035. ГОДИНЕ СА АКЦИОНИМ ПЛАНОМ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ЗА ПЕРИОД ОД 2023. ДО 2025. ГОДИНЕ

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре позива државне органе, јавне службе, академску заједницу, привредне субјекте, међународне организације, удружења грађана и друге представнике цивилног друштва, стручне јавности и друге заинтересоване стране, да се у оквиру јавне расправе упознају са текстом Предлога стратегије и дају своје примедбе, предлоге и сугестије.

Јавну расправу о Предлогу стратегије, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре организоваће у форми презентација и дискусија, које ће се одржати у:

  • Новом Саду – 02. марта, са почетком у 18,00 часова, у Културној станици Свилара, улица Ђорђа Рајковића 6б, у суорганизацији са Универзитетом у Новом Саду – Факултетом техничких наука а уз подршку Друштва архитеката Новог Сада;
  • Нишу – 09. марта, са почетком у 13,00 часова, у Научно-технолошком парку Ниш, улица Александра Медведева 2а, у суорганизацији са Универзитетом у Нишу – Грађевинско-архитектонским факултетом, Градском управом Града Ниша, Научно-технолошким парком у Нишу и Друштвом архитеката Ниша;
  • Београду – 14. марта, са почетком у 18,00 часова, у Дому инжењера и техничара, сала на 3. спрату, улица Кнеза Милоша 9, у суорганизацији са Универзитетом у Београду – Архитектонским факултетом и Удружењем архитеката Србије.

Јавна расправа траје од 23. фебруара до 17. марта 2023. године, а примедбе, предлози и сугестије се могу доставити Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре електронском поштом на имејл адресу: nebojsa.antesevic@mgsi.gov.rs и bozana.lukic@mgsi.gov.rs или поштом на адресу Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Немањина 22-26, 11000 Београд, са напоменом: „За јавну расправу о Предлогу Националне архитектонске стратегије са Акционим планом”.

Предлог стратегије са акционим планом и детаљније информације можете погледати на следећем линку, са кога такође можете преузети и Образац за примедбе.

Подели чланак: