НАГРАДЕ ЗА АСОЦИЈАЦИЈУ НА 32. САЛОНУ УРБАНИЗМА У НИШУ

На отварању 32. Међународног салона урбанизма, који представља традиционалну међународну годишњу манифестацију и смотру најзначајнијих актуелних остварења у области просторног и урбанистичког планирања, урбанистичког пројектовања и реализација, а које је одржано у среду 8. новембра 2023. године у Нишу, у категорији ПУБЛИКАЦИЈА, додељене су две награде за публикације у чијој припреми, односно изради и издавању је учествовала и Асоцијација просторних планера Србије.

Прву награду је добила монографија „Проф. др Димитрије Перишић: сведочанство и путокази за просторно планирање”, чији су уредници др Саша Милијић, др Јасна Петрић, Марко Перишић и др Зоран Радосављевић, а издавачи Институт за архитектуру и урбанизам Србије и Географски факултет Универзитета у Београду, и која је припремљена у сарадњи са Асоцијацијом.

Другу награду је добила књига „Како се калио урбанизам – мојих шест иновација у Београду 1971 – 1991”, аутора проф. др Борислава Стојкова, чији су издавачи Удружење урбаниста Србије и Асоцијација просторних планера Србије, а коиздавачи Институт за архитектуру и урбанизам Србије и Географски факултет Универзитета у Београду

Велика награда 32. Међународног салона урбанизма додељена је Институту за архитектуру и урбанизам Србије. Свим добитницима награда и признања честитамо на заслуженом успеху!

32-Salon-urbanizma-I-nagrada-Publikacije-M-Perisic32-Salon-urbanizma-II-nagrada-Publikacije-B-Stojkov
Подели чланак: