НАСТАВЉЕНЕ АКТИВНОСТИ НА ПРИПРЕМИ НОВИХ ПУБЛИКАЦИЈА У ЕДИЦИЈИ „НЕПРОЛАЗНА ПРОШЛОСТ – ДОАЈЕНИ ПРОСТОРНОГ ПЛАНИРАЊА”

У уторак 23. јануара 2024. године, у Деканату Географског факултета Универзитета у Београду, одржан је радни састанак у циљу разматрања досадашњих и планирања даљих активности на припреми нових публикација у едицији „Непролазна прошлост – доајени просторног планирања”, коју су покренули Асоцијација просторних планера Србије и Географски факултет.

Састанку су присуствовали проф. др Велимир Шећеров, декан Географског факултета, др Дејан С. Ђорђевић, председник Асоцијације, проф. др Зора Живановић, Шеф Одсека за просторно планирање, проф. др Бранка Тошић и проф. др Богдан Лукић.

Након презентирања досадашњих активности на прикупљању података за припрему публикација о проф. др Браниславу Дерићу и проф. др Александру Вељковићу, договорене су даље активности по том питању, и утврђени даљи кораци за почетак припремних активности за прикупљање података за припрему публикација о проф. др Добривоју Тошковићу и проф. др Миловану Радовановићу.

Поред представника Географског факултета и Асоцијације, предложено је да се у наведене активности укључе и представници других заинтересованих институција у којима су уважени професори оставили значајан професионални траг – Географски институт „Јован Цвијић” САНУ, Институт за архитектуру и урбанизам Србије, Југословенски институт за урбанизам и становање, Економски институт итд.

На крају састанка је закључено да је основни циљ да се у току ове године изда бар једна од публикација, и да се на тај начин настави започети низ након издавања монографије о проф. др Димитрију Перишићу.

Подели чланак: