23 ГОДИНЕ ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ ПРОСТОРНИХ ПЛАНЕРА СРБИЈЕ

Пре 23 године, 7. априла 2001. године на адреси www.apps.org.yu, први пут је објављена званична интернет презентација  Асоцијације просторних планера Србије.  Био је то период позиционирања и формалне регистрације као струковног удружења почетком 2001. године, а где је као један од планираних и остварених корака ка афирмацији Асоцијације била и припрема и постављење интернет презентације.

Поред осталих садржаја који се могу видети на фотографијама насловне странице и странице која се односила на основне податке о Асоцијацији, објављен је и позив за учешће на првом научно-стручном скупу „Локална самоуправа у планирању и уређењу простора и насеља”, који је Асоцијација у сарадњи са Географским факултетом Универзитета из Београда организовала у мају 2001. године на Златибору. Подсећамо да се у октобру ове године у Пироту одржава десети, јубиларни скуп под истим називом (више о томе на овом линку).

У наредним годинама, у складу са актуелним трендовима унапређиван је садржај презентације, а први значајан редизајн је извршен 2008. године када је и извршен прелазак на .RS домен, који је заменио до тада важећи .YU домен.

Следећа значајна промена извршена је крајем 2014. године, преласком на савременију платформу, са потпуно новим дизајном и измењеним и унапређеним садржајем, као и крајем 2023. године када је презентација додатно прилагођена за квалитетније коришћење на смарт телефонима.

   

Подели чланак: