EKSPERTI IZ NEMAČKE ODRŽALI PREDAVANJA NA NAUČNO-STRUČNOM SKUPU “PLANSKA I NORMATIVNA ZAŠTITA PROSTORA I ŽIVOTNE SREDINE”

U četvrtak, 16. aprila 2015. godine, u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici, u okviru realizacije VIII naučno-stručnog skupa sa međunarodnim učešćem “Planska i normativna zaštita prostora i životne sredine”, predavanja na temu klimatskih promena i njihovog uticaja na planiranje prostornog i urbanog razvoja održali su eksperti iz Nemačke, Jens Libe (Jens Libbe) i Klaus Hope (Klaus Hoppe).

Prisutni su bili u prilici da se upoznaju sa aktuelnim inicijitivama, istraživačkim programima i projektima za tranziciju u pravcu održivih gradova budućnosti i čuju o novim instrumentima planiranja koji se primenjuju u Nemačkoj i Evropskoj uniji. U neposrednom kontaktu sa ekspertima iz Nemačke, stručnjaci iz Srbije su bili u prilici da razmene informacije o primerima dobre prakse vezanim za savremene energetske koncepte i perspektivama ovakvih koncepata.

Za više informacija pogledati i na http://www.urbanlandmanagement.rs/en/news-and-events-2015/project-supports-the-serbian-association-of-spatial-planners-in-their-annual-conference/

Prezentacija Jensa Libea pod nazivom Nacionalna platforma Grad budućnosti – Agenda procesa razvoja nemačkih gradova u pravcu CO2 neutralnosti [pdf]

Prezentacija Klausa Hopea pod nazivom Zaštita klime u urbanističkom planiranju u Nemačkoj [pdf]

Gostovanje eksperata iz Nemačke omogućio je GIZ-ov projekat “Unapređenje upravljanja zemljištem na nivou lokalnih samouprava u Srbiji” koji finansira Vlada Savezne Republike Nemačke preko Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

IMG_9628IMG_9590 IMG_9597 IMG_9619

Podeli članak: