ODRŽANI “SUSRETI PROSTORNIH PLANERA SRBIJE – 2021”

Od 18. do 20. novembra, na Divčibarama je u organizaciji Inženjerske komore Srbije – Izvršnog odbora Matične sekcije prostornih planera, uspešno održana konferencija “Susreti prostornih planera Srbije – 2021”.

Tema ovogodišnje konferencije je bila “Novi planski ciklus u Republici Srbiji – prostorno planiranje i digitalizacija”.

Pored predstavnika organizatora i članova, kako Matične sekcije prostornih planera, tako i drugih matičnih sekcija Inženjerske komore Srbije, u radu konferencije su učestvovali i mnogobrojni gosti iz Srbije i zemalja u okruženju, a skup su pored ostalih, pozdravili i u radu učestvovali i mr Đorđe Milić, pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Dejan Filipović, prorektor Univerziteta u Beogradu, prof. dr Velimir Šećerov, dekan Geografskog fakulteta u Univerziteta u Beogradu, dr Saša Milijić, direktor Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije, prof. dr Zora Živanović, šef Katedre za prostorno planiranje na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, dr Dejan S. Đorđević, predsednik Asocijacije prostornih planera Srbije, doc. dr Aleksandar Jevtić, predsednik Udruženja urbanista Srbije, kao i mnogi drugi, a skup je otvorila predsednica Inženjerske komore Srbije, Marica Mijailović.

O toku konferencije i vrlo zanimljivim temama koje su razmatrane, više možete videti na zvaničnom sajtu organizatora skupa.

Podeli članak: