Asocijacija prostornih planera Srbije poziva Vas na predavanje na temu NACIONALNA PLATFORMA GRAD BUDUĆNOSTI – AGENDA PROCESA RAZVOJA NEMAČKIH GRADOVA U PRAVCU CO2 NEUTRALNOSTI

PREDAVANJE NA TEMU

NACIONALNA PLATFORMA GRAD BUDUĆNOSTI – AGENDA PROCESA RAZVOJA NEMAČKIH GRADOVA U PRAVCU CO2 NEUTRALNOSTI

libe

Jens LIBE, Nemački institut za urbanizam, Berlin (SR Nemačka)

 

Jens Libe (Jens Libbe), član Nemačke akademije za urbanističko i regionalno prostorno planiranje, boraviće u Subotici 16. aprila 2015. godine kako bi na Naučno – stručnom skupu “Planska i normativna zaštita prostora i životne sredine”, čiji su organizatori Asocijacija prostornih planera Srbije, Geografski fakultet Univerziteta u Beogradu i JP Zavod za urbanizam grada Subotice, održao predavanje pod nazivom Nacionalna platforma Grad budućnosti – Agenda procesa razvoja nemačkih gradova u pravcu CO2 neutralnosti.

Gospodin Libe, po obrazovanju ekonomista i socioekonomista, od 1991. godine zaposlen je u Nemačkom institutu za urbanizam u Berlinu kao naučni saradnik i vođa projekata. U svom radu prevashodno se bavi temama kao što su urbani infrastrukturni sistemi, komunalne usluge, promene institucionalnog okvira za pružanje javnih usluga i upravljanje javnom komunalnom infrastrukturom, spajajući istraživanje i evaluaciju. Ima dugogodišnje iskustvo u kreiranju interdisciplinarnih istraživačkih programa, organizaciji seminara i konferencija (neki od njih i u saradnji sa internacionalnim projektima), kao i u evaluaciji programa. Trenutno se nalazi na mestu vođe projekta “Inteligentni i multifunkcionalni sistemi za vodosnabdevanje i odvođenje otpadnih voda” koji finansira Savezno ministarstvo za prosvetu i nauku, a takođe je i član koordinacionog tela pri Nacionalnoj platformi Grad budućnosti. Jens Libe je član Nemačke akademije za urbanističko i regionalno prostorno planiranje, učestvovao je u radu većeg broja nadzornih odbora i žirija, a kao predavač je gostovao na nekoliko nemačkih i evropskih univerziteta.

Više informacija o njegovom radu možete pronaći ovde: http://www.difu.de/kontakt/mitarbeiter/jens-libbe.html

Gostovanje gospodina Libea omogućio je GIZ-ov projekat “Unapređenje upravljanja zemljištem na nivou lokalnih samouprava u Srbiji” koji finansira Vlada Savezne Republike Nemačke preko Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Ovim putem, Asocijacija prostornih planera Srbije poziva sve svoje članove i druge zainteresovane da prisustvuju predavanju gospodina Libea.

Podeli članak: