Asocijacija prostornih planera Srbije poziva Vas na predavanje na temu ZAŠTITA KLIME U URBANISTIČKOM PLANIRANJU U NEMAČKOJ

PREDAVANJE NA TEMU:

ZAŠTITA KLIME U URBANISTIČKOM PLANIRANJU U NEMAČKOJ

 nemac

Klaus HOPE, Klaus Hoppe Consulting, Frajburg (SR Nemačka)

 

Klaus Hope (Klaus Hoppe), međunarodni konsultant u oblasti lokalnog energetskog planiranja iz Frajburga (SR Nemačka), boraviće u Subotici 16. aprila 2015. godine kako bi na Naučno – stručnom skupu “Planska i normativna zaštita prostora i životne sredine”, čiji su organizatori Asocijacija prostornih planera Srbije, Geografski fakultet Univerziteta u Beogradu i JP Zavod za urbanizam grada Subotice, održao predavanje pod nazivom Zaštita klime u urbanističkom planiranju u Nemačkoj.

Gospodin Hope, po vokaciji geograf, u periodu od 1994. do 2014. bio je zaposlen u javnom sektoru u oblastima upravljanja otpadom, zaštite klime i planiranja snabdevanja energijom. Pri Gradskoj upravi u Frajburgu (savezna država Baden-Virtemberg) bio je zadužen za lokalnu politiku zaštite klime i međunarodnu saradnju. Od 2014. godine radi kao konsultant za facilitaciju procesa održivog urbanog razvoja.

Više informacija o njegovom radu možete pronaći ovde: http://www.klaushoppe-consulting.de/english/hoppe_english.html

Gostovanje gospodina Hopea omogućio je GIZ-ov projekat “Unapređenje upravljanja zemljištem na nivou lokalnih samouprava u Srbiji” koji finansira Vlada Savezne Republike Nemačke preko Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Ovim putem, Asocijacija prostornih planera Srbije poziva sve svoje članove i druge zainteresovane da prisustvuju predavanju gospodina Hopea.

Podeli članak: