ODRŽANA IX REDOVNA SEDNICA SKUPŠTINE ASOCIJACIJE PROSTORNIH PLANERA SRBIJE

Deveta redovna sednica Skupštine Asocijacije prostornih planera Srbije održana je u petak, 17. aprila 2015. godine u ”EKO-centru” na Paliću-Subotica.

Skupštini je prisustvovalo 76 članova Asocijacije, gosti iz inostranstva – mr Andrej Gulič (Ljubljana, Slovenija), Prof. dr Rajko Gnjato (Banja Luka, Republika Srpska), mr Denis Ambruš (Osijek, Hrvatska), Igor Kiselka (Brno, Češka) i predstavnici Vojvođanskog udruženja urbanista, Srpskog geografskog društva i Lokalnog ekološkog pokreta Smederevo.

Sednicom Skupštine predsedavao je mr Zoran Radosavljević, predsednik APPS, a za članove Radnog predsedništva izabrani su Dragoslav Pavlović, zamenik predsednika APPS i mr Dejan S. Đorđević, član UO APPS.

Jednoglasno su usvojeni Zapisnik sa Osme (redovne i izborne) Skupštine APPS održane 04. aprila 2014. godine na Zlatiboru, Izveštaj o radu UO APPS za period april 2014 – april 2015. godine, kao i Plan i Program rada APPS za period maj 2015 – april 2016. godine.

Zaključeno je da su u prethodnoj godini ostvareni zapaženi rezultati koji su pokazali da se Asocijacija kreće u dobrom pravcu, te je Upravnom odboru data puna podrška za dalji rad.

Doneta je odluka o prijemu novih članova APPS, i to: Anđelina Lučić, dipl. pr. planer; Bojana Poledica, dipl. pr. planer; Nemanja Nikolić, dipl. pr. planer; Prof. dr Milovan Pecelj, dipl. geograf; dr Dragana Đapa, dipl. inž. pejz. arh. i Msr Miljan Ilić, dipl. geograf zaštite životne sredine, kao i odluka o visini članarine za 2015. godinu u iznosu od 1.000,00 dinara.

Nakon vođene diskusije, jednoglasno je usvojen Proglas o stanju prostornog planiranja u Srbiji.

Tekst Proglasa možete pogledati i preuzeti [pdf]

Asocijacija prostornih planera Srbije poziva druge strukovne organizacije da Proglas o stanju prostornog planiranja u Srbiji podrže i da se pridruže u formiranju Saveta struke sastavljenog od predstavnika svih strukovnih udruženja i zainteresovanih institucija koje se bave planiranjem, zaštitom i uređenjem prostora i naselja, kao tela koje bi se, po potrebi, staralo o zauzimanju zajedničkog stava o temama koje su od strateškog značaja za struku planera/urbanista u Srbiji.

1 2 3

Podeli članak: