JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U JAVNOJ RASPRAVI O PREDLOGU NACIONALNE ARHITEKTONSKE STRATEGIJE ZA PERIOD OD 2023. DO 2035. GODINE SA AKCIONIM PLANOM ZA SPROVOĐENjE ZA PERIOD OD 2023. DO 2025. GODINE

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poziva državne organe, javne službe, akademsku zajednicu, privredne subjekte, međunarodne organizacije, udruženja građana i druge predstavnike civilnog društva, stručne javnosti i druge zainteresovane strane, da se u okviru javne rasprave upoznaju sa tekstom Predloga strategije i daju svoje primedbe, predloge i sugestije.

Javnu raspravu o Predlogu strategije, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture organizovaće u formi prezentacija i diskusija, koje će se održati u:

  • Novom Sadu – 02. marta, sa početkom u 18,00 časova, u Kulturnoj stanici Svilara, ulica Đorđa Rajkovića 6b, u suorganizaciji sa Univerzitetom u Novom Sadu – Fakultetom tehničkih nauka a uz podršku Društva arhitekata Novog Sada;
  • Nišu – 09. marta, sa početkom u 13,00 časova, u Naučno-tehnološkom parku Niš, ulica Aleksandra Medvedeva 2a, u suorganizaciji sa Univerzitetom u Nišu – Građevinsko-arhitektonskim fakultetom, Gradskom upravom Grada Niša, Naučno-tehnološkim parkom u Nišu i Društvom arhitekata Niša;
  • Beogradu – 14. marta, sa početkom u 18,00 časova, u Domu inženjera i tehničara, sala na 3. spratu, ulica Kneza Miloša 9, u suorganizaciji sa Univerzitetom u Beogradu – Arhitektonskim fakultetom i Udruženjem arhitekata Srbije.

Javna rasprava traje od 23. februara do 17. marta 2023. godine, a primedbe, predlozi i sugestije se mogu dostaviti Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture elektronskom poštom na imejl adresu: nebojsa.antesevic@mgsi.gov.rs i bozana.lukic@mgsi.gov.rs ili poštom na adresu Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Nemanjina 22-26, 11000 Beograd, sa napomenom: „Za javnu raspravu o Predlogu Nacionalne arhitektonske strategije sa Akcionim planom”.

Predlog strategije sa akcionim planom i detaljnije informacije možete pogledati na sledećem linku, sa koga takođe možete preuzeti i Obrazac za primedbe.

Podeli članak: