Uučešće Asocijacije prostornih planera Srbije na 18. LETNJOJ ŠKOLI URBANIZMA I ODRŽIVOG RAZVOJA

Na poziv organizatora, Udruženja urbanista Srbije i Republičkog geodetskog zavoda, predstavnici Asocijacije prostornih planera Srbije učestvovali su u radu Međunarodne naučno-stručne konferencije 18. Letnja škola urbanizma i održivog razvoja, koja je održana u Vrnjačkoj Banji od 19. do 21. maja 2022. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a uz podršku Inženjerske komore Srbije.

Na otvaranju konferencije, nakon uvodnih reči organizatora i predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prisutnima se obratio dr Dejan S. Đorđević, predsednik Asocijacije, pozdravivši prisutne u ime Asocijacije i poželevši organizatorima i svim učesnicima uspešan rad, uz posebno naglašavanje značaja ovog skupa za urbanizam i prostorno planiranje u Srbiji.

Teme koje su razmatrane na ovogodišnjoj Letnjoj školi urbanizma i održivog razvoja su:

  • ZDRAVI GRAD;
  • E PROSTOR – NOVI INFORMACIONI SISTEM KATASTRA NEPOKRETNOSTI;
  • NOVI OBLICI TURIZMA;
  • DIGITALIZACIJA JAVNIH PROSTORA.

Asocijacija prostornih planera Srbije zahvaljuje organizatorima na pozivu za učešće na skupu, uz nadu i želju da i narednih godina ova tradicionalna konferencija koja uvek okuplja veliki broj urbanista, prostornih planera, geodeta, kao i predstavnika mnogih drugih struka koji učestvuju u prostornom i urbanističkom planiranju, bude ovako uspešno organizovana i dobro posećena.

 

18 LSU - otvaranje

Podeli članak: