ASOCIJACIJA PROSTORNIH PLANERA SRBIJE DOBITNIK POVELJE INŽENJERSKE KOMORE SRBIJE

Na Svečanoj akademiji koja je povodom obeležavanja 20 godina postojanja i rada Inženjerske komore Srbije održana 14. juna 2023. godine u svečanoj sali Doma garde na Topčideru, u delu svečanosti koji se odnosio na dodelu nagrada za 2023. godinu, kao priznanje i zahvalnost za značajan doprinos unapređenju nauke i inženjerske struke, pored ostalih dobitinika, povelja je uručena i Asocijaciji prostornih planera Srbije.

Pored rukovodstva Komore i njenih brojnih članova, akademiji su prisustvovali Klaus Tjuridl, predsednik Evropskog saveta inženjerskih komora, predstavnici inžnjenjerskih komora Crne Gore i Republike Severne Makedonije, zatim Aleksandra Damnjanović, državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ranko Šekularac, pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ivan Janković, pomoćnik ministra rudarstva i energetike, Igor Peško, posebni savetnik ministra odbrane, nekadašnja rukovodstva Komore, kao i predstavnici akademske zajednice, direktori firmi i preduzeća iz oblasti graditeljstva, predsednici strukovnih udruženja i organizacija.

Marica Mijajlović, predsednica Inženjerske komore Srbije, u svom obraćanju skupu istakla je da su dobitnici nagrada inženjeri koji su najbolji među najboljima, oni koji predstavljaju uzore mlađim i ponos starijim generacijama i čija se dostignuća sigurno mogu primenjivati u inženjerskoj praksi.

Čestitamo svim dobitnicima nagrada i priznanja, a posebno našim članovima Asocijacije Marku Perišiću za dobijenu nagradu za izuzetno dostignuće u struci, kao i Dušanu Šljivančaninu za dobijenu nagradu za ostvarivanje izuzetnih rezultata na početku stručne karijere. Detaljnije o Svečanoj akademiji, kao i ostalim kategorijama i nagrađenima, možete videti na sledećem linku: https://www.ingkomora.rs/vesti/inzenjerska-komora-srbije-svecanom-akademijom-obelezila-svoj-jubilej-punih-20-godina-postojanja-i-rada

Autor fotografije: IKS/Dragan Kujundžić

Podeli članak: