NAGRADE ZA ASOCIJACIJU NA 32. SALONU URBANIZMA U NIŠU

Na otvaranju 32. Međunarodnog salona urbanizma, koji predstavlja tradicionalnu međunarodnu godišnju manifestaciju i smotru najznačajnijih aktuelnih ostvarenja u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, urbanističkog projektovanja i realizacija, a koje je održano u sredu 8. novembra 2023. godine u Nišu, u kategoriji PUBLIKACIJA, dodeljene su dve nagrade za publikacije u čijoj pripremi, odnosno izradi i izdavanju je učestvovala i Asocijacija prostornih planera Srbije.

Prvu nagradu je dobila monografija „Prof. dr Dimitrije Perišić: svedočanstvo i putokazi za prostorno planiranje”, čiji su urednici dr Saša Milijić, dr Jasna Petrić, Marko Perišić i dr Zoran Radosavljević, a izdavači Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije i Geografski fakultet Univerziteta u Beogradu, i koja je pripremljena u saradnji sa Asocijacijom.

Drugu nagradu je dobila knjiga „Кako se kalio urbanizam – mojih šest inovacija u Beogradu 1971 – 1991”, autora prof. dr Borislava Stojkova, čiji su izdavači Udruženje urbanista Srbije i Asocijacija prostornih planera Srbije, a koizdavači Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije i Geografski fakultet Univerziteta u Beogradu

Velika nagrada 32. Međunarodnog salona urbanizma dodeljena je Institutu za arhitekturu i urbanizam Srbije. Svim dobitnicima nagrada i priznanja čestitamo na zasluženom uspehu!

Podeli članak: