NASTAVLjENE AKTIVNOSTI NA PRIPREMI NOVIH PUBLIKACIJA U EDICIJI „NEPROLAZNA PROŠLOST – DOAJENI PROSTORNOG PLANIRANjA”

U utorak 23. januara 2024. godine, u Dekanatu Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, održan je radni sastanak u cilju razmatranja dosadašnjih i planiranja daljih aktivnosti na pripremi novih publikacija u ediciji „Neprolazna prošlost – doajeni prostornog planiranja”, koju su pokrenuli Asocijacija prostornih planera Srbije i Geografski fakultet.

Sastanku su prisustvovali prof. dr Velimir Šećerov, dekan Geografskog fakulteta, dr Dejan S. Đorđević, predsednik Asocijacije, prof. dr Zora Živanović, Šef Odseka za prostorno planiranje, prof. dr Branka Tošić i prof. dr Bogdan Lukić.

Nakon prezentiranja dosadašnjih aktivnosti na prikupljanju podataka za pripremu publikacija o prof. dr Branislavu Deriću i prof. dr Aleksandru Veljkoviću, dogovorene su dalje aktivnosti po tom pitanju, i utvrđeni dalji koraci za početak pripremnih aktivnosti za prikupljanje podataka za pripremu publikacija o prof. dr Dobrivoju Toškoviću i prof. dr Milovanu Radovanoviću.

Pored predstavnika Geografskog fakulteta i Asocijacije, predloženo je da se u navedene aktivnosti uključe i predstavnici drugih zainteresovanih institucija u kojima su uvaženi profesori ostavili značajan profesionalni trag – Geografski institut „Jovan Cvijić” SANU, Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, Jugoslovenski institut za urbanizam i stanovanje, Ekonomski institut itd.

Na kraju sastanka je zaključeno da je osnovni cilj da se u toku ove godine izda bar jedna od publikacija, i da se na taj način nastavi započeti niz nakon izdavanja monografije o prof. dr Dimitriju Perišiću.

Podeli članak: